Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 12. 2009

2009 Vsetín

Na happening do Vsetína vyrazilo mikrobusem osm statečných Jihočešek převtělených tentokrát do Rychlých šípů a Štětináče, kterému nechyběla ani krysa (samozřejmě plyšová!) Letošní happening se, stejně jako celý Týden knihoven, nesl v duchu Knihy mého srdce, respektive Knihovny mého srdce.

Mohly jsme tedy v knihovně a okolí potkat Saturnina, stejně jako Malého prince,  Babičku či upíra nebo jinou postavu z knih TOP 12. Potkaly jsme i konkurenční klub Rychlých šípů, se kterým jsme se pochopitelně nechaly zvěčnit.

Soutěže se nesly v recesním stylu bodrých Valachů a půvabných Valašek, takže o legraci nebyla nouze. Rovněž prezentace jednotlivých družstev i alegorický průvod kolem náměstí probíhaly v humorném rozpoložení a když se nám do družstva podařilo polapit místního mládence s básnickým nadáním, který se nezalekl nářečí a ruče zaveršoval s píseckou kolegyní Jitkou, pochopily jsme, že jsme ve správnou chvíli na správném místě.

Hodnotící komise měla nelehkou úlohu -  vybrat vítězné družstvo bylo nemožné, a tak jsme medaile dostali nakonec všichni!

Cesta "na otočku" byla náročná a dlouhá, ale vydržely jsme a doufáme, že nás energie a smysl pro humor budou provázet i na dalším happeningu, který se uskuteční v říjnu 2010 v Turnově.

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2009_Vsetin