Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 2. 2016

2015 Vyškov

V pátek 2. října 2015se ve Vyškově konal knihovnický happening. Akce měla tři části: soutěžní klání knihovních týmů s kulturním programem na náměstí; společenský večer s rautem v knihovně; sobotní doprovodný program.

Knihovnické týmy (za jižní Čechy hned dva - jihočeský SKIPový a z Městské knihovny Písek) si připravily literární prezentaci svojí knihovny, města, regionu nebo regionálních autorů a míst spjatá s literaturou. Návštěvníci, kolemjdoucí a pozvaní hosté obcházely jednotlivé prezentace a hodnotily týmy. Po celou dobu prezentace na náměstí probíhal na pódiu kulturní program, během něhož zástupci jednotlivých týmů přednesli krátkou zdravici. Na závěr bylo vyhodnocení týmů, předání darů a putovního džbánu pro vítěznou knihovnu. Zvítězil tým vyškovské knihovny.

Večer v Knihovně Karla Dvořáčka spojený jednak s vystoupením folklórní skupiny, jednak s besedou se spisovatelem Martinem Reinerem, ale také s rautem a s prostorem na povídání, setkání s kolegy a zábavou. 

V sobotu dopoledne si účastníci mohli vybrat z bohatého doprovodného programu. Jihočeši vyrazili přes muzeum Vyškovska na literárně historickou procházku a návštěvu radniční věže. Návštěvu Vyškova jsme zakončili výborným obědem a v pořádku se vrátili zpět domů.

Fotografie najdete na adrese: http://lida27.rajce.idnes.cz/Vyskov/ případně na této adrese: http://honza1950.rajce.idnes.cz/Tyden_knihoven_Vyskov_knihovnicky_happening_2._rijna_2015/