Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 4. 2010

2010 Setkání Klubka v JVK České Budějovice

Jihočeské děckařky se sešly 22.dubna v Jihočeské vědecké knihovně v ČB a hlavním bodem setkání byla tentokrát regionální přehlidka projektu Kde končí svět.

Z knihoven zapojených do projektu uchopila téma "Jakou barvu má svět?" nejvšestranněji Městská knihovna Pelhřimov, z jejíchž čtenářů bude vybrán adept na letošního rytíře krásného slova a účastní se celostátního vyhodnocení projektu.

Druhé místo si vysoutěžila Městská knihovna Planá nad Lužnicí, která do projektu zapojila děti druhých tříd a společně tvořili, četli, vyprávěli, aby nakonec zjistili, že svět má barvu duhovou a jako skřítci-duháčci/druháčci  s Duhovou vílou  pasovali prvňáčky na čtenáře.

Třetí místo patří Městské knihovně Dačice, která zaujala projektem Zahraj si na básníka a Zahraj si na spisovatele a originální básničky na rozličné trojice slov vkusně a působivě opakovaně vystavila.

Ani ostatní zúčastněné knihovny se nenechaly zahanbit a jejich projekty vzbudily zaslouženou pozornost. Škoda, že se některé velkorozměrné výsledky nedají převážet - doufejme v kvalitní fotodokumentaci, zatím jsme si vystačily s barvitým vylíčením v podání knihovnic z Kamenice nad Lipou a Nové Včelnice.  Kolegyně z Písku byly žhavými adeptkami na čelné umístění, bohužel zklamali spolupracovníci-neknihovníci a projekt nebyl dotažen do konce. Ale blýská se na lepší časy a my držíme palce, aby se zadařilo!!!

Při setkání přišla na řadu i další témata - připravujeme "spanilou jízdu" s ilustrátorem Jiřím Fixlem a letní tvůrčí dílnu, tentokrát v Bechyni.

V.Vyhnalová